Biodling nybörjare - 10 tillfällen - Hejnum

Biodling nybörjare - 10 tillfällen - Hejnum

Trädgård, hus och hemNyfiken på bin? Då är detta kursen för dig! Du får under sakkunnig ledning av biodlare Lennart Person lära dig grunderna om bin och biskötsel.

Du får lära dig om hur ett bisamhälle fungerar och hur man tar hand om en kupa så att du kan börja med din egen biodling
Det är teoretiska tillfällen men ni kommer också att vara ute i fält.
Rabatterat pris på studiematerial 300:-. Mina första år som biodlare + arbetsbok

Ledare Lennart Persson:
Jag och min fru Maria är biodlare sedan några år tillbaka. Det började med en bikurs på Lövsta under ledning av Mats Norrby och Gösta Cedergren. Nu har vi en egen bigård med ett tiotal samhällen och biodlingen blir mer och mer intressant för varje år. Jag har även vidareutbildat mig hos Åke Lyberg med hans kurs "Bee Nice".

Sveriges Biodlares Riksförbund har tagit fram ett mycket bra studiematerial för biodling för nybörjare - så ifjol hade vi en studiecirkel i biodling. Det var mycket trevligt och lärorikt så vi fortsätter ett år till. Jag är agronom med pedagogisk utbildning och tycker att studiecirkel är en effektiv och trevlig form av kunskapsöverföring. Jag leder den teoretiska delen som sker i Hejnum Bygdegård och Maria och jag hjälps åt med praktiska delen i vår bigård. Vi använder 3/4 Langstroth och Nacka kupan.


Kontakta oss gärna för mer information.