Mat & dryck

Alla pratar om Kombucha! Men vad är det egentligen och varför är det så nyttigt? Välkommen på kurs i att brygga din egen Kombucha på Tjeldervik Gård.

Innehåll och upplägg:
Vardag kl 18.00, ca 1,5 – 2h
Vi börjar med provsmakning av kombucha och en föreläsning om vad kombucha är. Sedan övergår vi i en workshop där du får testa på och lära dig att brygga kombucha. Kursen ger dig en bra grund så att du vågar ta steget att börja brygga denna goda hälsodryck hemma!

Bra att veta:
Kursen hålls hemma hos familjen Svahn på Tjeldervik Gård. I kursavgiften ingår provsmakning av kombucha men även 100 g svart ekologiskt te som lämpar sig väl till kombucha samt en startkultur med kombuchasvamp (scooby) så att du direkt kan komma igång med att brygga din egen kombucha hemma. (Till ett värde av ca 250kr)

Ledaren:
Kursen ges av Matilda Svahn som tillsammans med sin familj är den fjärde generationen som lever på Tjeldervik Gård i Boge. Matilda driver ett andelsjordbruk på gården och odlar och säljer grönsaker på säsongsprenumeration. Under lågsäsong ger de kurser i bland annat att brygga öl och baka gotlandslimpa i vedugn.

Kursavgift: 450 kr
Rabatterat pris för Tjeldervik gårds grönsaksprenumeranter: 350 kr.

----------------------------------------
Vad intresserar dig?
Se alla våra kurser >>