Mat & dryck

Tänk att brygga sitt eget öl. Går det? Är det inte svårt? Kom och lär dig bygga eget öl på Tjeldervik Gård. Du kommer få se att det går och att det dessutom är roligt och blir väldigt gott!

Innehåll och upplägg:
Vi börjar med en introduktion till ölbryggning där vi går igenom grunderna och hur själva bryggningsprocessen går till. Sedan övergår vi i en workshop där vi tillsammans brygger vår egen ale, Tjeldervik Gårdsale, med hjälp av ett mindre bryggverk. Lite senare på eftermiddagen blir det smörgåsfika. Framåt 19.00 beräknar vi att vi har fått fram vår vört. Kursen ger dig en bra grund så att du vågar ta steget att skaffa dig ett litet bryggverk och komma igång med att brygga din egen öl hemma!

Bra att veta:
Kursen hålls hemma hos familjen Svahn på Tjeldervik Gård. I kursavgiften ingår smörgåsfika och ca 3 liter vört samt den utrustning som behövs för att sedan hemma jäsa vörten till öl och tappa upp den på flaska. Meddela eventuella allergier vid anmälan till kursen.

Ledarna:
Kursen ges av Matilda & Lars Svahn som tillsammans med sin familj är den fjärde generationen som lever på Tjeldervik Gård i Boge. Matilda driver ett andelsjordbruk på gården och odlar och säljer grönsaker på säsongsprenumeration. Lars är anestesisköterska och arbetar på ambulanshelikoptern. Under lågsäsong ger de kurser i bland annat att brygga kombucha och baka gotlandslimpa i vedugn.

Rabatterat pris för Tjeldervik Gårds grönsaksprenumeranter, 950 kr - ange prenumeration vid bokning.