Trädgård, hus och hem

Här får du lära dig att ta hand om/vårda gamla och halvgamla fönster. Spara pengar på att göra eget fönsterunderhåll innan det är för sent.

Innehåll
Vi går igenom underhållet av ditt fönster. Vi börjar med teori som sedan varvas med praktik. Det kommer vara planering och värdering av fönstret, hur du skall hantera de olika momenten med renoveringen samt hur du bygger upp fönstret igen med kittning och målning. Vi kommer pröva olika typer av verktyg för renoveringen. Vi kommer att jobba med underhåll på både ”gamla” och ”nya” bågar.

Förkunskaper
Ett intresse för hantverket.

Kursmaterial
Ta med oömma kläder, stabila skor och handskar.
Önskvärt att ta med eget fönster att jobba med.

Upplägg
En helgkurs där lunch och fm/em fika ingår. Gemensam middag på kvällen för de som vill. Kontakta Gamlegårds Rute för övernattning (se nedan).

Ledare
Hugo Stumle, Alva. Har jobbat med fönsterrenovering i många år.

Välkommen till Gamlegårds på norra Gotland
Gamlegårds ligger i Rute socken på norra Gotland, ca 45 minuter från Visby, och 15 minuter till Fårösund. Till Valleviken är det promenadavstånd, där det finns bad och restaurang.

Hos oss kan du gå på någon av våra spännande kurser, du kan även hyra boende hos oss när du går på kurs.

Hit kan du också komma för att koppla av i vår lugna oas. Gården ligger inbäddad i en fin grönska och med en härlig gårdsbild, gränsar till det nybildade naturreservatet Siglajvs.

Buss nr 20 går mellan Visby och Fårösund, vi hämtar vid hållplatsen Rute kyrka för dig som går på kurs.

Har du frågor kring denna kurs eller vill du boka övernattning ring: Helen 070-289 82 45 eller mejl: info@gamlegards.se