Mat & dryck

INTRESSEANMÄLAN - läs mer här nedan.

---------------------------------------

Finns det ett godare bröd än Gotlandslimpa? På Tjeldervik Gård har vi gjort det gotländska kulturarvet till vår egen vardagskultur. Kom och lär dig baka Gotlandslimpa i en fantastiskt vacker miljö. I priset ingår lunch, fika och en nygräddad limpa.

Innehåll och upplägg:
Startskottet för dagen är att vi tänder eld i den stora vedugnen. Därefter serveras klucku tei (gotländska för förmiddagskaffe och smörgås) samtidigt som du får en kort introduktion till gotlandslimpan och vedugnen.

Vi eldar, knådar den stora degen i trätråget, bakar upp och gräddar bröden. Medan degen jäser, tar vi en skön strandpromenad och senare medan bröden gräddas i ugnen bjuds det på vegetarisk sopplunch gjord på gårdens egna grönsaker i det mysiga köket.

Bra att veta:
Kursen äger rum i en rofylld miljö på den vackra gården från 1912. Kursen ges av Matilda Svahn som tillsammans med sin familj är den fjärde generationen som lever på Tjeldervik Gård i Boge. Kursen upplevs av många som en avkopplande retreat, en dag då du får fylla på med ny kraft och energi.

Övrigt:
Ta med förkläde, inneskor eller varma sockor, en bakhandduk och yllefilt. I priset ingår kaffe och smörgås, soppa samt en nygräddad limpa.
---------------------------------------

Detta är enbart en intresseanmälan eftersom vi pga av Coronaläget inte har några datum uppbokade. Så fort nya datum sätts får du, som har intresseanmält dig, ett mejl med erbjudande om anmälan. Står du med på intresselistan får du några dagars förtur innan anmälan marknadsförs för andra deltagare.

Vid frågor kontakta: gotland@sv.se