Djur, natur & miljö, Hantverk & konst

Fläta gräskorg
Här få du lära dig den urgamla tekniken hur man flätar gräs och vilket gräs man kan använda för olika ändamål. Du kommer att under kursen tillverka en alldeles egen korg, få kunskap om var du kan plocka växtmaterialet och förberedelser inför tillverkning.

Innehåll
Att fläta gräs är en urgammal teknik som följt med människan i alla kulturer. I Sverige har man daterat det 3000 år tillbaka. Kärl, väskor, ryggsäckar, bärselar, båtar, regnskydd, ja i stort sett allt i människans praktiska liv har kunnat lösas med flätande av olika material. Här får du prova på tekniken så får du chans att orientera dig i vilka material som används från den omgivning vi har haft omkring oss just här i norden. Det kommer att vara lite teori men fokus kommer att vara på det praktiska, tillverkning och teknik.

Förkunskaper
Inga

Upplägg
Fm och em fika samt lättare lunch ingår.

Kursmaterial
Ingår (gräs)

Ledare
Maria Bergkvist, Stockholm

Välkommen till Gamlegårds på norra Gotland
Gamlegårds ligger i Rute socken på norra Gotland, ca 45 minuter från Visby, och 15 minuter till Fårösund. Till Valleviken är det promenadavstånd, där det finns bad och restaurang.

Hos oss kan du gå på någon av våra spännande kurser, du kan även hyra boende hos oss när du går på kurs.

Hit kan du också komma för att koppla av i vår lugna oas. Gården ligger inbäddad i en fin grönska och med en härlig gårdsbild, gränsar till det nybildade naturreservatet Siglajvs.

Buss nr 20 går mellan Visby och Fårösund, vi hämtar vid hållplatsen Rute kyrka för dig som går på kurs.

Har du frågor kring denna kurs eller vill du boka övernattning ring: Helen 070-289 82 45 eller mejl: info@gamlegards.se