Hantverk & konst

Spendera en heldag på museigården Kattlunds i Grötlingbo. I en kreativ miljö får du inspiration till din flerfärgsstickning, tekniska tips och lära dig mer om att rita egna mönster! Vi går på mönsterjakt, ritar mönster, hör Erika berätta om gotländsk sticksöm och njuter av omgivningarna. Kanske påbörjar du ett mönster till nästa projekt?

Förkunskaper
Kursen riktar sig framför allt till dig som provat på flerfärgsstickning, vill lära dig lite tips och tricks - och inspireras till arbeta med egna färg och formkombinationer. Du arbetar helt utifrån där du är i stickningen! Om du vill rita mönster för flerfärgsstickning bör du behärska att läsa diagram. Du är nyfiken och tar med dig lite extra tålamod!

Kursmaterial
Ta med dig skissmaterial - rutat papper, färgpennor, skissblock och om du vill akvarellfärger och akvarellblock. Ta gärna med en kamera och/eller mobilkamera för egen dokumentation. Om du vill provsticka dina mönster - packa med strumpstickor (eller lång rundsticka om du föredrar det) och ullgarn i minst två kontrasterande färger - ca 30-50 g av varje. T ex stickor 3 mm till ullgarn med en sträckning på 350-400 m/hg. Det viktigaste är att garnerna du vill kombinera är av samma grovlek, ta gärna med restgarner och smånystan!

Ta gärna med dig en filt eller något att sitta på och kläder efter väder så att du kan njuta av din vistelse!

Upplägg
Datum för kursen är: 24 augusti
Frukost och lunch ingår i deltagaravgiften.

Dagen består av omväxlande samtal, kortare föreläsningar, inspirationsövningar, teknikgenomgångar och tid att arbeta själv och sticka. Vi inleder med en gemensam frukost och genomgång av dagen.

Ledaren
Erika är verksam författare, föreläsare och utbildad hemslöjdskonsulent. Hon ägnar sig helst åt ull och papper – stickning och klipp, men är nyfiken på det mesta. Erika undervisar i olika hantverkstekniker, om material, kommunikation och skriver hantverksböcker - fem stycken hittills. Den senaste heter "Sticka varmt och mönstrat" och kom ut hösten 2019.