Hantverk & konst

Vi uppdaterar och pimpar de plagg som du nu av någon anledning inte använder i din garderob.


Innehåll
Vi kommer att klippa, sy om och pimpa plaggen så att de förvandlas och får helt nya utseenden.

Förkunskaper Inga

Upplägg
Det kommer finnas ett batteri av material, div verktyg och symaskiner så att vi ska kunna leka loss ordentligt. Tillsammans testar vi olika tekniker och får en liten guidning med sömnadtips. Inför denna träff gör du en garderobsrensning där du samlar ihop plagg för remake-workshop. Det kommer även finnas möjlighet att köpa remake-plagg i butiken.

Bra att veta
Detta är en av två träffar, gå en eller båda, det är valfritt. Vid första träffen pratar vi om hållbart mode och funderar kring textilkonsumtion, trender och hur vi vårdar våra plagg. Du kommer få med dig matnyttiga tips om styling och förhoppningsvis flera nya aha-upplevelser!

Se mer på kursen Aktivera din garderob - Hållbart Mode Kursen är i samverkan mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Röda Korset

Ledaren Ann-Charlotte Malm har sin syateljé hemma i Västerhejde och driver där sitt sömnadsföretag AC re:Make. Hon har gått en mängd olika sömnadskurser genom åren och älskar återbruk! Att hitta nya användningsområden för det som vi normalt tycker är ”skräp” gör henne lycklig! Detta hoppas hon nu få delge fler och sprida kreativ glädje.

Datum/tid När det är möjligt med säkra fysiska träffar - detta är en intresseanmälan vi kontaktar dig med ett erbjudande om plats på kursen när vi har datum och tid.

För mer information kontakta oss: tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se