Djur, natur & miljö, Hantverk & konst

Läs vår aktuella information gällande Covid-19 här >>
DENNA KURS HÅLLS UTOMHUS enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer


Nåltova bilder-skapa bilder med ull

Om
Ull från olika fårraser kan färgas. Sedan kan man karda den i tunna kardflor. Det blir ett spännande material för att skapa bilder i varma färger. Man kan lägga ut lager i olika mönster, hitta motiv, ge bilden djup och personligt utförande. Och därefter antingen nåltova eller vattentova ullen så att den fastnar på en bottenplatta av ull. Utmärkt att brodera vidare på..

Förkunskaper
Inga

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer med ca 150 kr. Betalas på plats vid kurstillfället.

Bra att veta
Kaffe och lunch ingår i deltagaravgiften. Kontakta Kattlundsgården vid matpreferenser:
Telefon: 0498-48 60 07
Email: kattlunds.kerstin@telia.com

Ledaren
Ninni Ingrid Westerman. Konsthantverkare med galleri: Ninnis Galleri i Silte på södra Gotland. Arbetar med bildskapande både i ull och i akvarell. Har varit konsthantverkare i textil sedan 80-talet. Efter konstutbildning på Gotlands Konstskola 2009 och akvarellkurser för olika konstnärer har Ninni utvecklat sitt eget bildskapande med utgångspunkt i akvarellmåleriet och arbetar med ”akvaruller” som innebär både våt-tovning och nåltovning. Inspirationen var en kurs 2013 i Norge för en skotsk bildkonstnär, Moy MacKay “Felting Pictures.”
Ninni, som har en lång lärarbana bakom sig, har varit ledare för workshops och kurser i bildskapande sedan 2015. Och är medlem i KIF/KRO, Öppna Ateljéer Gotland och Textil Gotland.

Har du frågor kring kursen kontakta Ninni:
070 - 636 29 73