Hantverk & konst

Läs vår aktuella information gällande Covid-19 här >>
DENNA KURS HÅLLS UTOMHUS enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer


Vill du skapa i lera? Jobba med händerna? Då är det här en kurs för dig. Här får du lära dig urgamla tekniker, som är lätta att ta till sig. Perfekt för dig som vill bekanta dig med leran och dess egenskaper.

Innehåll
En keramikkurs där du jobbar i liten skala. Du lär dig forntidens keramikteknik och vi gör en svartgodsbränning. Vi bygger, känner och klämmar, jobbar utan krångliga maskiner och går direkt till materialet. Vi skapar små unika kärl och figurer. Kursen är inte för de, som vill bygga stora alster eller massproducera. Det är en kurs, där du får inblick och kan fördjupa dig mera i keramikens värld.

Förkunskaper
Alla kan vara med, ung som gammal

Övrigt
Fika ingår samt enkel grillning under lördagskvällen. Material som bränns betalas av deltagaren till kursledaren (ca 50-100 kr).

Ledare
Helle Kobbernagel tog sitt gesällbrev i Danmark sedan 1991 är hon verksam på Gorland. Hon har varit lärare och jobbat med kurser under många år.
Helle drivs av utmaningen i de olika lerorna och dess funktioner, glasyrer, färger och uttryck. Jobbar utifrån miljövänliga material så långt det är möjligt.

Välkommen till Gamlegårds på norra Gotland
Gamlegårds ligger i Rute socken på norra Gotland, ca 45 minuter från Visby, och 15 minuter till Fårösund. Till Valleviken är det promenadavstånd, där det finns bad och restaurang.

Hos oss kan du gå på någon av våra spännande kurser, du kan även hyra boende hos oss när du går på kurs.

Hit kan du också komma för att koppla av i vår lugna oas. Gården ligger inbäddad i en fin grönska och med en härlig gårdsbild, gränsar till det nybildade naturreservatet Siglajvs.

Buss nr 20 går mellan Visby och Fårösund, vi hämtar vid hållplatsen Rute kyrka för dig som går på kurs.

Har du frågor kring denna kurs eller vill du boka övernattning ring: Helen 070-289 82 45 eller mejl: info@gamlegards.se