Trädgård, hus och hem

Här får du lära dig att bygga upp en riktig kalkstensmur. Du får lära dig att forma till stenarna med hammare och konsten att få dom på rätt plats i muren.

Innehåll
Kursen vänder sig till den som vill lära sig bygga en egen stenmur eller kanske har en gammal mur hemmavid som behöver fixas till. Under dagen kommer vi jobba främst med kalksten. Vi får även inblick i olika sätt att bygga upp en stenmur.

Förkunskaper
Inga.

Övrigt
Fika, fm/em och lättare lunch ingår.
Alla verktyg finns på plats men ta gärna med ett par ordentliga arbetshandskar och oömma kläder. Av förklarliga skäl kan du inte ta med dig muren hem.

Ledare
Kursledare är Björn Jonnson som driver Hägur Björns Sten & trä. Han har lång erfarenhet av att bygga och restaurera stentunar.

Välkommen till Gamlegårds på norra Gotland
Gamlegårds ligger i Rute socken på norra Gotland, ca 45 minuter från Visby, och 15 minuter till Fårösund. Till Valleviken är det promenadavstånd, där det finns bad och restaurang.

Hos oss kan du gå på någon av våra spännande kurser, du kan även hyra boende hos oss när du går på kurs.

Hit kan du också komma för att koppla av i vår lugna oas. Gården ligger inbäddad i en fin grönska och med en härlig gårdsbild, gränsar till det nybildade naturreservatet Siglajvs.

Buss nr 20 går mellan Visby och Fårösund, vi hämtar vid hållplatsen Rute kyrka för dig som går på kurs.

Har du frågor kring denna kurs eller vill du boka övernattning ring: Helen 070-289 82 45 eller mejl: info@gamlegards.se