Djur, natur & miljö

Hur kan de lokala berättelserna användas för en starkare skogsupplevelse? Hur kan natur, kultur och folklore knytas samman för att skapa attraktiva och hållbara besöksmål?

Följ med och låt dig inspireras under en spännande kulturvandring. Medan mörkret sakta faller får du lära dig mer om skogens vättar, andra väsen och hur den lokala folkloren är kopplad till Gotlands historia. Du får också möjlighet att diskutera och byta erfarenhet med andra hur kulturen kan bidra till att stärka kulturupplevelsen.

Innehåll
Denna träff riktar sig till dig som på olika sätt jobbar med att utveckla skogen som besöksmål och vill ha kunskap och inspiration kring hur kulturen kan stärka upplevelsen och ditt erbjudande.
Kulturvandringen vi gör, går längs Gothems nya naturstig med olika stopp längs vägen där Consu, socialantropolog och kulturguide, delar med sig av sin kunskap och tankar.
Deltagarna kan påverka innehållet genom sina frågor. Vandringen avslutas vid Tjelvars grav, där fika och hembakat väntar.
Aktiviteten avrundas med samtal och diskussion kring möjligheter att utveckla kulturella upplevelser i skogens rum.

För ledarens skull och inte minst för dig som deltagare - maila gärna dina förväntningar till kursledaren innan kurstillfället.
Du hittar kontaktuppgifterna under rubriken ledare nedan.

Förkunskaper
Inga.

Kursmaterial
Inget material

Utvecklingsmöjligheter
Vi avslutar med samtal om vad du som deltagare tar med dig hem och ev. önskemål om fortsättning eller fördjupning inom något delområde.

Bra att veta
- Hela träffen sker utomhus - samling vid Gothem kyrka.
- Träffen är covidanpassad och följer folkhälsomyndighetens restriktioner. Vi uppmanar alla som har minsta covid-liknande symtom att stanna hemma. Om en deltagare anmäler förhinder innan kursstart på grund av covid-liknande symtom, återbetalas deltagaravgiften till deltagaren.

- Studieförbundet Vuxenskolan skickar dig en kallelse/faktura ca 1 vecka innan kursstart via e-post.

- Meddela eventuella allergier vid anmälan.
- Ta med stjärtlapp, litet sittunderlag eller liknande.
- Det finns inget dåligt väder - klä er efter väderlek. Bekväma skor rekommenderas - vi går ca 4 km.

Ledaren
Consuelo Griggio - eller Consu kort och gott - är socialantropolog vid Uppsala Universitet, Campus Gotland. Hon driver också företaget Your Gotland Tours och erbjuder genom det både boende och kulturupplevelser till besökare på Gotland. Hennes man Thomas Kuhn driver sommartid ett hobbybageri i Gothem.
Ledarens mailadress: consugri@googlemail.com

Frågor och funderingar kring träffen eller projektet Skogens kraft?
Kontakta Lotta Löwhagen Lundberg, projektsamordnare Gotland
Tel: 070-654 1344 lotta.lowhagen.lundberg@lrf.se

Har du frågor kring faktura/betalning, din anmälan eller saknar e-post?
Kontakta SV Gotland, tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se
(SV Gotland har sommarstängt v.28-31, öppnar åter den 9/8.)