Mat & dryck

Har du en pärm full av recept som du ofta återkommer till? Eller har du ärvt mormor Elsas handskrivna recept som du skulle vilja dela med dig av till hela släkten? Kanske ett barn ska flytta hemifrån och behöver matlagningstips från sina föräldrar?

Innehåll
Under den här kursen kommer vi att fundera på hur en kokbok ska planeras och genomföras. Vad måste den innehålla och hur gör man den personlig? Kokboken görs via en fotobokstjänst, där kostnad för tryck tillkommer. Målet är att du ska ha en tryckfärdig kokbok när kursen är slut.

Kursen är uppdelad i fyra tillfällen:
1. Vi inspireras om hur vi kan tänka kring skapandet av kokbok. Hur skriver vi ner och samlar ihop recepten? 16 mars
2. Hur fotograferar man mat aptitligt? Och vad mer kan man använda för att göra boken personlig? 30 mars
3. Det har gått några månader och vi har samlat ihop allt material. Vi tittar på hur ett enkelt fotoboksprogram fungerar och börjar sätta ihop våra böcker.
4. Vi fortsätter och jobba klart våra kokböcker.

Pirrvittar är gotländska för småkakor, till exempel drömmar. Ordet kommer från franskans "piruett", alltså "snurr".

Kursmaterial
Du behöver en dator som är uppkopplad till internet. Om du har en digital kamera är det bra, annars fungerar nog mobilkameran.

Ledaren
Anna Tiles är kommunikatör, grafisk formgivare och fotograf och gjorde sin första personliga kokbok för 20 år sedan.

För mer information kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se