Qigongretreat på Stora Karlsö

Qigongretreat på Stora Karlsö

Hälsa & välbefinnande

Qigongretreat på Stora Karlsö

Att få njuta av Stora Karlsö när bara några få andra gäster finns på ön är en ynnest som är få förunnade. Här har du chansen!
Torsdag–söndag varvar vi ner med enkel, skön qigong i det fria och njuter av sagolika havsutsikter och vandringar i den vackra naturen. Vid den här tiden på året kan vi ströva över hela ön utan att vara rädda för att störa fågellivet.
Vi delar ön endast med deltagarna i den fotokurs som Roine Magnusson leder samtidigt. Kurserna samsas i restaurang och bastu och delar kostnaden för båttransporten mellan ön och Klintehamn.

Båten ut till Stora Karlsö går från hamnen i Klintehamn torsdagen den 6 september kl. 17. Qigongkursen startar med middag och information på kvällen. Sedan följer dagar med qigong i det fria, naturguidningar, bastubad, samt egen tid för vila och promenader. Båten tillbaka till Klintehamn går på söndagen kl. 12.30.

Om kursledarna
Åsa och Mats Ottosson är författare, journalister, naturvägledare med mera. De har tillsammans med fotograf Roine Magnusson bland annat gett ut böckerna Stora Karlsö – bilder från ett paradis, Lugn av naturen samt Augustprisnominerade Nära fåglar (2017). Åsa är meditations- och qigonginstruktör. Mats är programledare på Naturmorgon i P1 och kursens naturguide.

Läs mer om Åsa och Mats, deras böcker och kurser på www.ottossonochottosson.se
Där finns också fakta om qigongen (inklusive en film).

Boende
Dubbel- eller flerbäddsrum på vandrarhemmet i Hien (linne ingår men inte städning). Det finns tillgång till några enkelrum om vi inte blir för många. Säg till vid bokningen om du önskar komma i fråga. Enkelrum kostar 400 kr extra.

Hien ligger en kort promenad från båtbrygga och restaurang. Det finns kärror som man kan dra sin packning på. I Hien finns också gemensamma toalett- och duschutrymmen.

Mat
I kursavgiften ingår all mat, från middag på ankomstdagen till brunch på avresedagen. Drycker ingår inte. Vi äter i öns restaurang från middag på ankomstdagen till brunch på avresedagen. Eventuell specialkost anmäls i god tid, gärna redan vid bokningen. Det kommer dessutom att finnas tepåsar, snabbkaffe, bregott, ost och hårt bröd i vandrarhemsköket. Om du vet med dig att du behöver äta flera mellanmål för att må bra, ta gärna med extra snacks, frukt, bröd eller dylikt.

Kostnad
7 100 kr för kurs, mat och boende i dubbelrum (+400 kr i enkelrum).

Tillkommer:
• Båtresa Klintehamn–Stora Karlsö t o r betalas vid avresa från Klintehamn. Kostnaden beror på antalet deltagare, eftersom qigong- och fotokurserna tillsammans abonnerar båten. Kostnaden blir 600 kr/person vid minimiantalet deltagare (foto+qigong). Resan tar cirka 30 minuter. Parkering i hamnen är gratis.

• Resa till och från Visby för den som kommer från fastlandet. Välj gärna ombokningsbara biljetter. När man är på en liten ö i Östersjön händer det att man blir inblåst. Det går att resa Nynäshamn–Stora Karlsö under samma dag för den som kommer den vägen. Samma sak gäller på hemvägen. Om du vill ha kontakt med andra deltagare för att samåka försöker kursledarna att hjälpa till med det.

Mer information och anmälan
Anmälan senast 6:e augusti 2018 till Studieförbundet Vuxenskolan, vxl 0498-20 50 70, gotland@sv.se eller direkt på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida. Ange kurs, namn, telefonnummer och e-post. Efteranmälan tas emot i mån av plats.

Antal deltagare: minimum 6, max 12

Mer info finns på www.ottossonochottosson.se eller ring 070-610 33 31 (Åsa Ottosson). Du kan även nå eller följa ottosson&ottosson på Facebook.