Hantverk & konst

Med shiboriteknik tar vi det tovade materialet till en ny dimension

Innehåll
Shiboriteknik kan användas till kläder, lampskärmar, konst, väskor, mm. Filten får mjuka eller skarpa ränder och strukturer.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper

Kursmaterial
Vi arbetar med fin ull och silke i enfärgat eller i din favoritfärg.
Ingår inte i kursavgiften ta gärna med eget men finns även att köpa på plats av kursledaren.

Upplägg
Under dagarna hinner du göra några små och någon större tygbit. Perfekt för att arbeta vidare med till färdiga produkter.

Övrigt
Lunch och fika ingår.

Ledaren
Gunilla har jobbat med ull och tovat i ”hela sitt liv” och hållit kurser i tovning nästan lika länge, med många olika inriktningar och tekniker. Under några år drev hon den ettåriga unika tovningsutbildningen på Gotlands folkhögskola i Fårösund där många av de numera textilt aktiva på Gotland deltog.
Hon är bland annat utbildad Textillärare och arbetade under många år med att utbilda textillärare på Uppsala Universitet. På gården i Rute på Gotland där hon bott i över 30 år, finns hennes atelje och ett gäng lamm.
Kursen i Shibori på ull innebär att ge tovad ull permanenta veck och ränder. Tekniken som Gunilla har utvecklat har hon använt till lampor, kläder och konst.

Fler kurser i tovning samma vecka, alla finns bokningsbara på SVs webbsida.
Under helgen 18-19 juni har du möjlighet att välja mellan tre tovnings kurser, Shibori med Gunilla Östbom, Tova en bild med Monika Wernhoff eller Nunotovad top med Charity van der Meer (kursen är på engelska).
Veckan som följer finns det en unik möjlighet att delta i en Masterclass med Charity van der Meer och tova en kappa eller klänning. För den kursen bör du ha erfarenhet av nunotovning alternativt gått helgkursen med Charity.
Lunch och kaffe ingår i kursavgiften på alla tovningskurserna.

Studieförbundet Vuxenskolan Gotland
Har du någon fråga? Kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se

Se alla våra kurser >>