Hälsa & välbefinnande

Länge har vi tänkt på sötsaker som lite onödiga, men egentligen ofarliga för kroppen. Ann Fernholm berättar varför vi behöver tänka om. Forskare börjar få en ny bild av socker, som visar att godis, kakor, bullar, läsk och andra sötsaker kan orsaka fettlever, bukfetma och typ 2-diabetes. Du kommer också att få en rad konkreta tips kring hur du lätt kan minska sockerkonsumtionen.

Ann Fernholm har disputerat i biokemi och är vetenskapsjournalist. Hon har arbetat för bland annat SVT:s Vetenskapens värld, Dagens Nyheter, Fokus, Dagens Medicin och Forskning och framsteg. 2010 blev hon utnämnd till årets vetenskapsjournalist. Hennes böcker Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker och Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar har rönt stor uppmärksamhet. År 2014 grundade hon Kostfonden, en ideell organisation som stödjer kostforskning.

Föreläsning i Södervärnskolans Aula den 5 November kl 18.30-20.30


För mer information kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se