Hantverk & konst

Nu har du möjlighet att lära dig mer om mönster och att sticka med flera färger. Stickexperten Erika Åberg guidar dig med säker hand i både teori och praktik.
Under tre kvällar får du bekanta dig med och djupdyka i flerfärgsstickning. Se prov på traditionella mönster från olika delar av världen, lära dig lite tips och tricks och få stickningen med flera färger att flyta på bättre!

Förkunskaper
Du är van vid att sticka - behärskar att lägga upp, maska av och stickar aviga och räta. Du är också bekväm med att sticka runt på strumpstickor, rundsticka eller magic loop.

Kursmaterial
Ta med dig: rutat papper, måttband, trubbig stoppnål, strumpstickor 2,5 mm och 3 mm.
Ullgarn 350-400 m per 100 gram. Minst 2 färger. Minst 25 gram av varje färg.
Om du har, så ta med dig pågående egen flerfärgsstickning eller färdigt stickat plagg att inspireras av.

Ledaren
Erika är verksam författare, föreläsare och utbildad hemslöjdskonsulent. Hon ägnar sig helst åt ull och papper – stickning och klipp, men är nyfiken på det mesta. Erika undervisar i olika slöjd och hantverkstekniker och skriver hantverksböcker.
Under hösten 2018 kommer Erikas fjärde stickbok. Tidigare titlar är "Sticka sjalar, halsdukar och lite till", "Sticka vantar, sockor och lite till" och "Varmt och stickat" (den sistnämnda tillsammans med Eva Trotzig).

Anmälningsinformation
Vi skickar ut faktura 1-2 veckor före kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se