Hantverk & konst

Denna kurs blev snabbt fullbokad - om du vill anmäla dig till en reservlista så går det bra. Vi återkommer så snart vi kan om platser blir lediga.

Utforska Stora Karlsö och hitta inspiration till din stickning!

Bo fint i fyren med helpension tillsammans med författaren Erika Åberg som leder en helg i stickningens och inspirationens tecken. Vi spenderar en helg på Stora Karlsö med vandring, stickning och inspirationspass där du som deltagare får tid att ta del av det storslagna landskapet, lära dig mer om Gotländsk Sticksöm, rita egna mönster och hitta egna färgskalor med inspiration av Stora Karlsö.

Kursen passar dig som vill utveckla din stickning självständigt - kanske planerar du ett särskilt projekt? Vi kommer att vandra över ön - fotografera, måla, teckna och sticka såklart! På Stora Karlsö kommer vi - utöver vandringarna som ingår i programmet - att gå mellan Fyrbyn där vi bor och Norderhamn där vi äter alla måltider. Det är bitvis oländig terräng så rejäla skor och promenadvana rekommenderas!

Stora Karlsö ligger väster om Gotland, ca 30 minuter med båt från Klintehamn. Stora Karlsö, ägs och förvaltas av Karlsöklubben. www.storakarlso.se
Båten avgår från Klintehamn, 12 augusti kl 14.00 med samling kl 13.15. Återresan sker kl 15.00 från Stora Karlsö den 14 augusti.

Kursmaterial
Erika skickar ett välkomstbrev i början av sommaren med mer information och med tips om vad du det kan vara bra att du tar med dig.

Ledaren
Erika är verksam författare, föreläsare och utbildad hemslöjdskonsulent. Hon ägnar sig helst åt ull och papper – stickning och klipp, men är nyfiken på det mesta. Erika undervisar i olika hantverkstekniker, om material, kommunikation och skriver hantverksböcker - fem stycken hittills. Den senaste heter "Sticka varmt och mönstrat" och kom ut hösten 2019.

Ingår
o 2,5 kursdagar
o Transport tor Stora Karlsö.
o Två frukostar, två luncher och två middagar (en tvårätters, en trerätters)
o Inkvartering på fyrplatån, i fyren eller i fyrvaktarbostäderna. (2- eller 3-bäddsrum, lakan och städning ingår).

Enkelrum i mån av tillgång tillkommer 400:- per natt.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Anmälan är bindande.
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se