Hantverk & konst

Utforska Stora Karlsö och hitta inspiration till din stickning!

Bo fint i fyrbyn med helpension tillsammans med författaren Erika Åberg som leder en helg i stickningens och inspirationens tecken. Vi spenderar en helg på Stora Karlsö med vandring, stickning och inspirationspass där du som deltagare får tid att ta del av det storslagna landskapet, lära dig mer om Gotländsk Sticksöm, rita egna mönster och hitta egna färgskalor med inspiration av Stora Karlsö.

Evenemanget passar dig som vill utveckla din stickning självständigt - kanske planerar du ett särskilt projekt? Vi kommer att vandra över ön - fotografera, måla, teckna och sticka såklart! På Stora Karlsö kommer vi - utöver vandringarna som ingår i programmet - att gå mellan Fyrbyn där vi bor och Norderhamn där vi äter alla måltider. Det är bitvis oländig terräng så rejäla skor och promenadvana rekommenderas!

Observera att dagarna innebär ett omväxlande program med stickning, vandring och inspirationspass med några workshop och teoripass snarare än renodlad undervisning.

Stora Karlsö ligger väster om Gotland, ca 30 minuter med båt från Klintehamn. Stora Karlsö, ägs och förvaltas av Karlsöklubben. www.storakarlso.se

Båten avgår från Klintehamn, 13 augusti kl 9.30 med samling kl 9.00. Återresan sker kl 15.00 från Stora Karlsö den 15 augusti.

Kursmaterial
Erika skickar ett välkomstbrev i början av sommaren med mer information och med tips om vad det kan vara bra att du tar med dig.

Ledaren
Erika är verksam författare, föreläsare och utbildad hemslöjdskonsulent. Hon undervisar i olika hantverkstekniker, om material och att kommunicera sitt skapande. Erika skriver också uppskattade böcker om stickning och handgjort skapande. Hösten 2021 är hon aktuell med en bok om kreativitet i vardagen och olika tekniker och material – en handgjord vardag helt enkelt!

Ingår
o 2,5 kursdagar
o Transport tor Stora Karlsö.
o Två frukostar, två luncher och två middagar (en tvårätters, en trerätters)
o Inkvartering på fyrplatån, i fyren eller i fyrvaktarbostäderna. (2- eller 3-bäddsrum, lakan och städning ingår).

Enkelrum i mån av tillgång tillkommer 400:- per natt.
Ange önskemål kring enkelrum vid anmälan. Meddela även eventuella matreferenser.

VIKTIG OCH ÖVRIG INFORMATION:
• Vid ogynnsam väderlek kan turer ställas in eller ändras utanför ordinarie tidtabell!
- Om färjan inte går som planerat så startar kursen i Klintehamn och SV ordnar sängplatser vid behov (vandrarhem eller liknande).
- Om färjan går tidigare från Stora Karlsö än planerat fortsätter kursen i Klintehamn.
- Om färjan inte kan gå alls från Stora Karlsö blir det en extra övernattning. Den natten är utan kostnad men måltider serveras i restaurangen till egen bekostnad. Tips: boka ombokningsbar biljett på flyg eller färja.

• Det finns en stor gratisparkering vid hamnen.

• Bussen som stannar vid hamnen, vid vissa turer, är linje 10, se tidtabell. Linje 51 kan man också ta men då är det en liten bit att gå.

• Klintehamn ligger ca 3,5 mil söder om Visby

• Resan mellan Klintehamn och Stora Karlsö tar 30-45 minuter.

• WiFi finns ej på ön. Mobiltäckning finns av varierande grad.

• Bagagevagnar finns.

• Bor man i Fyrbyn kan man få sitt bagage kört dit.

• Det är ca 400 m att gå till logi Hien och 800 m till Fyrbyn.

• Framkomligheten på ön är begränsad:
Det går inte att ta sig fram överallt med rullstol, rullator eller barnvagn. Praktiska skor rekommenderas.

• Kioskvaror finns att köpa: glass, godis, läsk, böcker och souvenirer etc. (frukt finns inte alltid)

Om kursen är fullbokad så står det här till höger, det går bra att anmäla sig ändå och man hamnar då i turordning på en kölista.

-----------------------------------------------------
Studieförbundet Vuxenskolan Gotland
Har du någon fråga? Kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se

Se alla våra kurser >>