Hantverk & konst

Läs vår aktuella information gällande Covid-19 här >>

Har dina älsklingsplagg trasat sönder eller fått trista fläckar?
Du kanske bara har tröttnat på de plagg som hänger i garderoben, eller hittat superfyndet på loppis som inte passar din kropp eller ditt hem? I stället för att slänga och köpa nytt – gör miljön och din plånbok en tjänst och förläng deras liv.

Innehåll
Med utgångspunkt från begagnade textilier skapar vi nytt av gammalt eller förlänger livet på de kläder och textilier vi redan har genom att lappa och laga på kreativa sätt.

Förkunskaper
Grundläggande kunskaper om din symaskin.

Kursmaterial
Medtag egen symaskin och det material du vill jobba med. Viss rekvisita finns att tillgå i form av tygbitar, knappar band mm mot självkostnadspris.

Upplägg
Fika, fm/em och lättare lunch ingår.

Ledare
Britta Lundquist, certifierad inredare och mångsidig utbildning inom textil- och tapetseraryrket med en lång erfarenhet som textillärare, egen företagare inom textil- och designproduktion samt som inredare. Bedriver idag CQC Inredning & Profilering med produktion och försäljning av designmöbler och accessoarer inom textil och 50/60-talsprodukter på Gamlegårds i Rute.

Välkommen till Gamlegårds på norra Gotland
Gamlegårds ligger i Rute socken på norra Gotland, ca 45 minuter från Visby, och 15 minuter till Fårösund. Till Valleviken är det promenadavstånd, där det finns bad och restaurang.

Hos oss kan du gå på någon av våra spännande kurser, du kan även hyra boende hos oss när du går på kurs.

Hit kan du också komma för att koppla av i vår lugna oas. Gården ligger inbäddad i en fin grönska och med en härlig gårdsbild, gränsar till det nybildade naturreservatet Siglajvs.

Buss nr 20 går mellan Visby och Fårösund, vi hämtar vid hållplatsen Rute kyrka för dig som går på kurs.

Har du frågor kring denna kurs eller vill du boka övernattning ring: Helen 070-289 82 45 eller mejl: info@gamlegards.se