Hantverk & konst

Vill du kunna vårda och laga dina plagg och textilier men har inte den blekaste aning om hur du ska gå tillväga? Vilken tråd och nål du ska välja eller vilken av alla tusen sömmar som passar till just ditt projekt? Här är kursen för dig som tycker att du inte kan. Jag guidar dig vid symaskinen eller overlock och delar med mig av alla matnyttiga tips som jag samlat på mig under min sömnadsresa.

Ta med dig något du önskar sy på och din egna symaskin alternativ så lånar du våra symaskiner. Det kommer också finnas lite tyger på plats och förslag på projekt att sy om du har idétorka.

Förhoppningsvis ger kursen dig tillräckligt med mod för att du ska våga att börja sy på maskin. För jag menar att alla kan sy om bara viljan finns!

Ledare
Ann-Charlotte Malm André brinner för redesign och secondhand. Hon jobbar idag med återbruk och secondhand på Röda Korset. Hon har också egen syateljé hemma i Västerhejde där hon driver sitt egna sömnadsföretag Västerhejde sömnadsservice. Hon har gått en mängd olika sömnadskurser genom åren och älskar återbruk!

Att förlänga livet på prylar och hitta nya användningsområden för det som vi normalt tycker är ”skräp” gör henne lycklig. Detta hoppas hon nu få delge fler och sprida kreativ glädje! Ann-Charlotte var projektledare för SV's projekt F/ACT Movement här på Gotland som handlade om hållbart mode.