Tillverka egna hudvårdsprodukter med Alexandra De Paoli

Tillverka egna hudvårdsprodukter med Alexandra De Paoli

Att tillverka sina egna naturliga hudvårdsprodukter är både roligt och inspirerande. Du får insikt i vad krämer, tvålar och schampon innehåller och kan efter kursen själv välja vilka fetter, örter och eteriska oljor du vill ha i dina produkter. På det här sättet kan du skräddarsy artiklar helt efter dina egna behov och önskemål.

På kursen pratar vi om råvaror i naturkosmetika; vegetabiliska fetter vs mineraloljor; och om skillnaden mellan eteriska oljor och syntetiska dofter. Vi tillverkar en läkande salva, ett vårdande schampo och en ljuvlig fuktkräm. Utifrån de här recepten kan du sedan experimentera på egen hand och tillverka alla olika produkter du vill ha i ditt badrumsskåp. Materialkostnad 180 kr ingår i priset.

Medtag lunch och fika. Vi har inte möjlighet att värma vår mat så ta förslagsvis mat som kan ätas kall. Köket kommer vara för tillverkning av hudvårdsprodukter. Medtag förkläde och anteckningsbok.

Alexandra De Paoli
Jag har alltid tyckt om att berätta, så för mig är själva förmedlandet av örtkunskapen en väldigt viktig del. Jag började med ett radioprogram om örter i P4 Västerbotten år 2005, och blev samma år rekryterad till livsstilsmagasinet Strömsö i Finlands Svenska Television. Efter fyra år i radio och TV utbildade jag mig till journalist på Strömbäcks folkhögskola. År 2012 och 2013 spelade jag in programmet Örtskolan för Sveriges television. Idag frilansar jag som journalist och fotograf vid sidan av TV-jobben.
Min förhoppning är att jag genom mitt arbete skall kunna inspirera fler människor till att prova på läkeväxter som komplement till annan medicin. Naturen erbjuder oss stora möjligheter att påverka den egna hälsan.


Alla har behov av återhämtning!
Håll dig frisk genom sunda levnadsvanor. Hitta den inriktning i vårt utbud som passar dig bäst och pyssla om dig lite extra. Tänk på att du kan använda det friskvårdsbidrag som många arbetsgivare ger sina anställda.