Hantverk & konst

Välkomna till en kreativ mötesplats för alla tovningsintresserade!

Innehåll
I fyra dagar, under sommarvecka, den 20-24 juni 2021, erbjuder vi kurser, workshops, föreläsningar och umgänge med andra tovningsintresserade i en mysig miljö.

Upplägg
Det blir 7:e gången som KreaTov arrangeras här på Gotland. Denna gång på Gamlegårds i Rute socken på norra delen av ön. Gamlegårds är en gammal gård som paret Hafdell har gjort om till en kreativ mötesplats för hantverkskurser och utställningar med butik och boende.
Du ska, vid anmälan, välja två olika kurser av de fem kurser som vi erbjuder.
Varje kurs blir 9 timmar lång. Materiallista kommer från kursledaren närmare kursstart. Det går bra att ta med eget material eller köpa på plats till ett förmånligt pris.

De kurser som erbjuds är: (klicka på denna länk för att läsa mer)
1. Nunotovad topp med Charity van der Meer (kurs på engelska)
2. Tovade hattar med Evelyn Refsahl
3. Lockiga dynor med Annika Grandelius
4. Tova en bild med Monika Wernhoff
5. Filt för belysning med Gunilla Östbom

Följ på Facebook @KreaTov 2021

For info in english >>

Program:
Symposiet börjar på söndagskvällen då vi hälsar er alla välkomna med lite tilltugg och informerar om dagarnas innehåll.
(Registrering mellan 17-19 och informationsträff kl 20.)
Du får möjlighet att delta på två kurser av fem valbara. Varje kurs är en och en halv dag långa.
Första kursen startar måndag kl. 9-16, den kursen fortsätter tisdag kl. 9-12. Sedan följer lunch och utflykt med studiebesök och möjlighet till bad. På kvällen är det fin middag då vi har möjlighet att klä upp oss om vi vill, kanske i något tovat.
Den andra kursen startar onsdag kl. 9-16, och fortsätter torsdag 9-12. Vi avslutar med gemensam lunch och slututställning med alla fina kursalster.
Vi 14-tiden tar vi adjö och önskar varandra snart återseende och Trevlig Midsommar.

På kvällarna blir det föreläsningar och workshop. Bland det vi planerar finns; Orkideevandring med kunnig guide, brodera på tovat, återblickar på tidigare symposier med filmvisning, besök på lammgård och naturen på Furilden.
Avgiften är 4200 kr och där ingår två kurser, 4 luncher, 3 middagar och fika på för- och eftermiddagarna samt kvällsaktiviteter.
Boende och frukost ingår inte.
Boende i olika standard med frukost finns att tillgå på Gamlegårds men bokas separat.
Du kan boka ditt boende med frukost på www.gamlegards.se
Om så önskas finns det plats för husbilar och tält.

Anmälan
Anmälan till symposiet görs till studieförbundet Vuxenskolan.
Viktigt! Skriv i meddelanderutan på anmälan vilka kurser du önskar gå. Skriv ditt första, andra och tredje val. Om dina önskade kurser är fullbokade kommer vi kontakta dig för ett nytt val.
Det finns plats för 30 deltagare och från och med den 20 januari 2021 tar vi emot anmälningar. Senast den 1 maj 2021 måste anmälan och betalning vara oss till handa. Vi reserverar oss för ändringar som beror på aktuellt coronaläge.

Arrangörer
Symposiet anordnas i samarbete med Gotlands läns Hemslöjdsförening, Gotlands museum, Studieförbundet Vuxenskolan, Gamlegårds och tovningsentusiasterna Gunilla Östbom, Ullrum och Monika Wernhoff, MoWe Art & Craft.

För mer information kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se