Hantverk & konst

Vävning - miljösmart, hälsosamt och framförallt roligt.

Vi börjar med en liten provväv som varje deltagare sätter upp i två kontrasterande färger 2-trådigt möbeltygsgarn, där vi lär oss tekniken. Andra veckan kan vi sätta upp en egen komposition i valfritt material. Ta gärna med eget material. Varje deltagare disponerar en vävstol under kursen som är måndag-fredag två veckor. 10:30-13:30 måndagar och onsdagar och en timme tidigare övriga dagar. När man kommit igång och jobbar självständigt finns möjlighet att väva på övertid till kl. 17:00, vilket rekommenderas varmt.

Förkunskaper
Du bör kunna grunderna i vävning innan.

Kursmaterial
Ta med egen sax, måttband, penna och skedkrok (skedkrok finns att köpa på plats ca 13 kr) och inneskor.
Materialkostnad ingår inte i kursavgiften.
Färdiga varpflätor till första veckan finns till ett förmånligt pris (500 kr) att köpas på plats av kursledaren.

Upplägg
Du får kunskaper om förarbete, uppsättning, vävning, uträkning och montering.

Ledaren
Kursledare Deborah Stålek har mångårig bakgrund inom vävning. Hon har gått flera vävutbildningar och har erfarenheter från vävindustri, egen design och tillverkning. Deborah har undervisat i både skolor, hos studieförbund och på asylboendet i Klintehamn.
- Det fantastiska med vävning är hur olika vävar du kan framställa i samma uppsättning. Jag brukar sätta upp en extra meter för att kunna leka på slutet. Då har man fått så många idéer under tiden man har vävt det man planerade, säger Deborah.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se