Hantverk & konst

Vävning är på väg tillbaka!
Vävning - miljösmart, hälsosamt och framförallt roligt.


Fortsättningskursen är för dig som har vävt tidigare. Vi utgår från det som du kan och bygger vidare. Du har bl.a. möjlighet att lära dig väva matta, dukar, beklädnadstyger, bärsjalar.

Förkunskaper
Du har vävt i vävstol tidigare. Det finns möjlighet att väva med fler än fyra skaft när du känner sig mogen. (Även om det går att variera i det oändliga med bara fyra.) Kursledaren väver själv i lokalen andra dagar, så när du klarar dig själv kan du komma och väva mm mellan våra lektioner vissa dagar på dagtid, enligt överenskommelse.

Kursmaterial
Ta med egen sax, måttband, penna, inneskor och skedkrok (skedkrok finns att köpa på plats ca 13 kr)
Materialkostnad ingår inte i kursavgiften. Du kan ta med eget eller köpa av kursledaren.
Om du vet vad du vill väva försöker kursledare ta hem material till kursstarten mot förskottsbetalning.

Upplägg
Du får kunskaper om förarbete, uppsättning, vävning, uträkning
och montering.

Om intresse finns kommer det erbjudas förlängning på kursen.

Ledaren
Kursledare Deborah Stålek har mångårig bakgrund inom vävning. Hon har gått flera vävutbildningar och har erfarenheter från vävindustri, egen design och tillverkning. Deborah har undervisat i både skolor, hos studieförbund och på asylboendet i Klintehamn. "Det fantastiska med vävning är hur olika vävar du kan framställa i samma uppsättning. Jag brukar sätta upp en extra meter för att kunna leka på slutet. Då har man fått så många idéer under tiden man har vävt det man planerade, säger Deborah."