Hantverk & konst

“Är det inte väldigt svårt att måla akvarell” frågar många! Jo det är svårt, utmanande och väldigt roligt och inte alls omöjligt, inte ens för barn. Så alla kan…
Men man måste ha bra papper, bra penslar, bra färger och sedan vara redo att leka med färgerna. Gärna skissa former med penna innan man går till verket.
Måla med akvarell! Ett underbart sätt att använda sin kreativitet. Vare sig du är nybörjare eller vill utveckla dina färdigheter så erbjuds du två härliga dagar på Kattlunds. Det går bra att vara med på en eller båda.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursmaterial
Bra akvarellpapper köpes på plats. Medtag egna penslar och akvarellfärger.

Upplägg
Datum för kursen är: 10 juli
Kaffe och lunch ingår i deltagaravgiften.

Ledaren
Ninni Ingrid Westerman. Konsthantverkare med ateljé och butik i Silte på södra Gotland. Arbetar med ull, skinn och bilder. Lärde sig tova 1982 då hon hade ryafårsbesättning i Njurunda. Efter konstutbildning på Gotlands Konstskola 2009 och många akvarellkurser har Ninni utvecklat sitt bildskapande med ull. Eller som Ninni själv säger: jag gör “Akvaruller”. Ninni gick kurs 2013 i Norge för en skotsk bildkonstnär, Moy MacKay “Felting Pictures” och är medlem i KIF/KRO, Öppna Ateljéer Gotland och Textil Gotland.