Hantverk & konst

Kursbeskrivning


En kurs för dej som är nyfiken på akvarellens uttrycksmöjligheter antingen du är nybörjare eller erfaren. Vi kommer jobba med olika tekniker; vått i vått eller på torrt papper, lager på lager. Vi kastar det petnoga avbildandet över bord och släpper loss och låter färgen flöda även om vi jobbar efter ett stillebenmotiv eller landskap. Kanske slänger vi penseln och målar med ett gammalt kontokort!


Målgrupp


Vuxna utan tidigare erfarenhet eller du som kommit lite längre.


Mål


Målet är att du skall utveckla din kreativitet och finna ditt eget sätt att använda akvarellen, koppla av och ha roligt.


Innehåll


- Grundläggande material kunskap, färger, papper, penslar.


- Uppspänning av papper


- Olika akvarelltekniker


- Färgblandningar


- Utsparningar


- Samtal om våra bilder


Studiematerial


Du tar själv med dej en akvarell låda med de viktigaste färgerna och papper av god kvalitet. Penslar. Akvarelltejp. Skiva. Skisspenna och sudd. Rekommenderad litteratur är Akvarellteknik av Arne Isaksson. Du får gärna ringa mej innan kursen och diskutera vad du behöver köpa eller ta med dej ett provisoriskt material till första gången så får du råd vad du skall skaffa.


Om kursledaren


Helena har gått Munka Ljungby 3 åriga Konstlinje och därefter flera korta sommar- kurser. Vid sidan av sitt arbete som arbetsterapeut har hon själv målat i över trettio år och haft en och annan utställning. Hon har även en utbildning i Bildterapi och Vedic Art.