Övrigt

Kursbeskrivning


Har din arbetssituation påverkats av Corona? Gå en gratis AMNI-kurs hos oss! AMNI står för arbetsmarknadsnära insatser. Behöver du öka din kompetens inom bokföring, så lär du dig här grunderna inom löpande bokföring, moms och redovisning. Vi träffas via Zoom 2 ggr i veckan, på tisdagar och torsdagar


Målgrupp


Kursen riktar sig endast till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös p g a Corona och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som SV erbjuder kostnadsfritt. Kursen är för dig som är nybörjare inom bokföring. Inga förkunskaper krävs.


Mål


Du får grundläggande kunskaper så att du kan sköta bokföringen i ett mindre företag eller assistera i arbetet på en större ekonomiavdelning. Du lär dig bl.a ekonomiska termer, hur en resultat-och balansräkning är uppbyggd, kontering av affärshändelser och skattedeklarationer.


Innehåll


Vi går igenom


- Bokföringslagen


- Resultat- och Balansräkning


- Ekonomiska begrepp


- Praktiska bokföringsövningar


- Momsdeklaration


- Skattedeklaration


- Avstämning


- Periodisering


Studiematerial


Kostnad för läromedel, faktabok; Bokföring från början från Liber förlag tillkommer. Boken kostar ca. 400 kr och köps in av deltagaren till kursstart


Särskilda anmälningsvillkor


Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 500 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena. För att anmäla dig måste du uppge svenskt personnummer alternativt EU/EES medborgarskap samt vara bosatt i Sverige.


Om kursledaren


Jane Ekström är ekonom och har mångårig erfarenhet av bokföring inom olika verksamhetsgrenar.