Övrigt

Kursbeskrivning


Har din arbetssituation påverkats av Corona? Gå en gratis AMNI-kurs hos oss! AMNI står för Arbetsmarknads nära insatser. Behöver du stärka ditt CV med mer datorkunskap? Då finns här en kurs med fokus på Officepaketet. Du behöver ha en dator, en mejladress och officepakatet på din dator för att kunna vara med. Kursen är digital och det mejlas en länk till dig innan kursstart. Vi träffas mån, tis och ons förmiddag i drygt 4 veckor


Målgrupp


Kursen riktar sig endast till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös p g a Corona och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som SV erbjuder kostnadsfritt.


Mål


Du lär dig hanterar datorns innehåll, använda mappar och filer samt hur du arbetar med program Word, Excel och Powerpoint. Du lär dig använda programmen på ett bra och effektivt sätt.
Vi arbetar med många av de grundläggande funktionerna i de tre programmen.


Innehåll


Kursen bygger på: genomgång, vi övar och repeterar


- I första delen av kursen fokuserar vi på att skriva in text, formatera och spara det på olika sätt. Du får lära dig tekniken att infoga bilder i programmen.


- I andra delen av kursen fokuserar vi på att använda. kalkylprogrammet Excel. Du får lära dig arbeta med kalkyler och beräkningar. Vi gör t.ex. en enkel hushållsbudget och hur din budget ser ut nästa år.


- I tredje och sista delen av kursen fokuserar vi på att arbeta i presentationsprogrammet Powerpoint. Du lär dig skapa snygga presentationer med texter och bilder, som du kan visa i ett bildspel t.ex. när du skall hålla ett föredrag.


Särskilda anmälningsvillkor


Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 500 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena. För att anmäla dig måste du uppge svenskt personnummer alternativt EU/EES medborgarskap samt vara bosatt i Sverige.


Om kursledaren

Annika Raihle har en mångårig erfarenhet av undervisning i IT och datorkunskap från såväl gymnasie-som vuxenutbildning