Övrigt

Kursbeskrivning


Har din arbetssituation påverkats av Corona? Gå en gratis AMNI-kurs hos oss! AMNI står för Arbetsmarknads nära insatser. Behöver du stärka ditt CV med italienska? Då finns här en kurs för dig som riktar sig till nybörjare i italienska eller de som vill fräscha upp gamla kunskaper. Du behöver ha en dator och en mejladress för att kunna vara med. Kursen är digital och det mejlas en länk till dig innan kursstart. Vi träffas  tisdag och torsdag förmiddag 10 ggr


Målgrupp


Kursen riktar sig endast till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös p g a Corona och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som SV erbjuder kostnadsfritt.


Mål


Efter genomgången kurs kommer deltagarna lärt sig grunderna i det italienska språket, så som grundläggande grammatik och ordförråd samt användbara uttryck och fraser. Man kommer även fått inblick i den italienska kulturen, mat, dryck, vanor, gester (kroppsspråk) med mera.


Innehåll


Kursen kommer att innehålla olika teman där vi lär oss vokabulär och grammatiken som behövs för att kunna tala och förstå. Några av de teman som vi fokuserar på är:


- Hälsningsfraser, lära känna varandra


- Presentera sig själv


- Beställa på restaurang


- Handla mat och kläder


- Boka hotellrum


- Fråga efter vägen


Studiematerial


Tillhandahålls av kursledaren


Särskilda anmälningsvillkor


Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 500 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena. För att anmäla dig måste du uppge svenskt personnummer alternativt EU/EES medborgarskap samt vara bosatt i Sverige.


Om kursledaren


Johanna Mohlin kommer att leda denna kurs. Hon har flera års erfarenhet av italienskaundervisning på Studieförbundet Vuxenskolan. Hon har studerat italienska i Florens och på Göteborgs universitet och nu skriver hon sin C-uppsats i italienska. Hon är mycket språkintresserad och tycker det är givande att få lära ut. Hon bor i Kungsbacka, men kommer från Båstad.