Övrigt

Kursbeskrivning


Har din arbetssituation påverkats av Corona? Gå en gratis AMNI-kurs hos oss! AMNI står för Arbetsmarknads nära insatser. Behöver du få kunskap för att komma igång och starta eget företag? Då är den kursen perfekt för dig att gå. Vi träffas onsdagar och torsdagar förmiddag i drygt 5 veckor


Målgrupp


Kursen riktar sig endast till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös p g a Corona och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som SV erbjuder kostnadsfritt.


Mål


Med den här kusen vill vi ge dig kunskap steg för steg, från idé till start av företag och en färdig affärsplan. Du får kunskap övergripande och även djupare i de olika stegen. Vi går bl a igenom vad som är ditt unika erbjudande, marknad, konkurrens, prissättning, budget och lönsamhet. Du får svar på dina frågor och vi hjälper dig att hitta viktig information från banker, myndigheter m fl. Vi ser fram mot att underlätta start av företag.


Innehåll


Kursen bygger på: genomgång, vi övar och repeterar  1. Hitta din Affärsidé och Skriva en affärsplan

  2. Testa din marknad

  3. Räkna på ekonomin och gör en budget

  4. Välj bolagsform och Så startar du -registrera företaget

  5. Nätverka/Marknadsföra!


 


Särskilda anmälningsvillkor


Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 500 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena. För att anmäla dig måste du uppge svenskt personnummer alternativt EU/EES medborgarskap samt vara bosatt i Sverige.


Om kursledaren


Monica Viklund har en mångårig erfarenhet av att hålla Starta Eget utbildningar och varit rådgivare och konsult hos Almi och Nyföretagscentrum.