Språk, Övrigt

Kursbeskrivning


Har din arbetssituation påverkats av Corona? Gå en gratis AMNI-kurs hos oss! AMNI står för arbetsmarknadsnära insatser. Behöver du öka din kompetens inom tyska? Då är detta kursen för dig! Vi träffas via Zoom 2 ggr i veckan, på tisdagar och torsdagar


Målgrupp


Kursen riktar sig endast till dig som blivit eller riskerar att bli korttidspermitterad, varslad eller arbetslös p g a Corona och som är mellan 18 och 64 år. Du får endast delta i en (1) av de kurser som SV erbjuder kostnadsfritt. Kursen är för dig som är nybörjare i tyska. Inga förkunskaper krävs.


Kursbeskrivning


Tyska för nybörjare


Målgrupp


För dig som vill lära sig grunderna i tyska. Uttal, lite grammatik och vanliga fraser. Kursen hålls på Zoom och du får en länk till kursen i god tid innan start.


Mål


Deltagaren kan efter kursen förstå och uttrycka lättare fraser om sig själv och sin omgivning.


Innehåll


- Vi läser dialoger, texter och lär oss grundläggande vokabulär och grammatik


- Vi talar om tyska språket och realia/kultur


Studiematerial


Studiebok med texter och övningar, grammatikavsnitt och ordlistor. Kostnad för detta tillkommer


Särskilda anmälningsvillkor


Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast en vecka innan kursstart. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 500 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena. För att anmäla dig måste du uppge svenskt personnummer alternativt EU/EES medborgarskap samt vara bosatt i Sverige.


Om kursledaren


Emelie Reuterblad-Düberg, har jobbat som cirkelledare i femton år med stor passion för Tyskland och det tyska språket :)