Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Hur påverkas din kropp av maten du äter, luften du andas och tankarna du tänker? Utifrån ett holistiskt perspektiv får du en grundläggande förståelse för cyklerna i naturen i dig, hur maten hjälper din hälsa och hur dem påverkar dig utifrån din ålder, din dygnsrytm och var du är i din menstruationscykel. Kursen hålls fysiskt eller digitalt beroende på läget med covid 19 den 28/2, 14/3, 28/3, 4/4 och 2/5


Målgrupp


Har du kanske redan börjat jobba med dina obalanser i kroppen och är nu nyfiken på hur sinnet och energisystemet fungerar? Då är du en given deltagare på denna kurs! Den över 5000 år gamla Ayurvediska kunskapen guidar oss inte bara genom hur vi kan komma tillrätta med obalans och sjukdom, men också hur vi hittar våra egna unika styrkor.


Mål


Du går djupare i den Ayurvediska kunskapen och systemet, och vi länkar samman kroppen med sinnet, för att öka förståelsen om hur du kan få loss din kraft. Du lär dig hur tankar påverkar hälsan, och hur vi kan utvecklas och växa som människor genom det vi tar in genom våra sinnen. Du tar ett steg djupare in i din egen process genom att lära dig mer om dig själv, både i kropp och själ, det som stärker dig och om det som begränsar dig. Kursen varvar teori och praktik, och vid var tillfälle skapar du din egna handlingsplan för det du själv vill jobba med mellan träffarna.


Innehåll


Med hjälp av den Ayurvediska livsläran får du svar på frågorna, och även vilken kroppstyp du har, och därmed vilken mat som passar just dig. Du får också veta hur organen påverkas av kvalitén på maten och varför ingefära och gurkmeja är så fantastiskt! Du kommer att kunna tillverka din egen kryddblandning, och du får recept på mat som balanserar dig utifrån din kroppskonstitution eller utifrån dina eventuella symptom.


- Vi går igenom de olika stadierna i livet, från menstruation till klimakteriet och menopaus, hur hormoner påverkas och vad du kan göra för att uppnå ett mer balanserat tillstånd i ditt liv.


- Du får också en ökad förståelse för den kvinnliga kroppen och en -kanske ny -förklaringsmodell varför det är som det är! Detta kan hjälpa dig på din resa mot en välbalanserad och livskraftig vardag!


- Hur påverkar maten din hälsa? Vilken kost stödjer min kropp inför mens eller inför klimakteriet? Och efter klimakteriet, vad är bra mat för mig?


Om kursledaren


Stina Andersson är utbildad Ayurvedic Lifestyle Consultant vid American Institute of Vedic Studies, samt huvudlärare vid Ayurveda Life Training, som hon själv studerat vid i Sverige. Hon håller föreläsningar och utbildningar om ayurveda och jobbar själv som Ayurvedisk livsstilsrådgivare, Qi Gong instruktör och Ledarskapsutvecklare med Ayurveda som grund.