Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Att sjukdom börjar i tarmen, och att hjärnan är plastisk och kan förändras kan forskningen idag bevisa. Vi ser också meditation som ett sätt att hantera stress. Men visste du att detta har man i Ayurvedan vetat i över 5000 år? Vill du lära dig mer om hur vi moderna människor kan ha nytta av Ayurvedisk kunskap för att påbörja vår resa mot ett hälsosamt hållbart liv anpassat efter vars och ens unika kroppstyp? Då är du välkommen på denna kurs. Vi ses v.39, 41, 43, 44, 45


Målgrupp


Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kropp och själ, till dig som är intresserad av att lära dig mer om hur du på bästa sätt kan optimera din hälsa utifrån din unika kroppstyp. Du är intresserad av holistisk hälsa och vill veta mer om hur kropp och själ samspelar utifrån ett kanske för dig nytt perspektiv.


Mål


Efter genomgången kurs har du: Fått ökad kunskap om vad holistisk hälsa innebär, du har fått metoder som stöttar kroppens förmåga till läkning, du kan själv upptäcka och åtgärda obalanser och mindre åkommor innan de blir för stora, du får ökad kunskap om viken att ta hand om alla delar i livet, fysiskt psykiskt och existentiellt för att du ska må bra. Enkla , praktiska tips som motiverar dig till förändringar i vardagslivet. Lär känna dig själv och vad som du mår bra av!


Innehåll


Du får lära dig baskunskaper inom det ayurvediska systemet, grundbegrepp samt sätt att använda dagliga rutiner, genomföra övningar och öka förståelsen om hur du kan få loss din kraft. /p>


- Ayurvedans grunder, de olika personlighetstyperna, läran om de fem elementen


- Vad som orsakar sjukdom, vägen till hållbar hälsa, Ayurvedans grundpelare


- Örtmedicin på Ayurvediskt vis, de 6 smakerna, maghälsa, Agni, matsmältningselden


- De 6 stadierna till sjukdom, läkande mat för de olika kroppstyperna, hur vävnad bildas, sinnets nivåer


Studiematerial


The art of eating med inspiration av Ayurveda av Eva Forsberg Schinkler. Kostnad tillkommer.


Om kursledaren


Stina Andersson är utbildad Ayurvedic Lifestyle Consultant vid American Institute of Vedic Studies, samt huvudlärare vid Ayurveda Life Training, som hon själv studerat vid i Sverige. Hon håller föreläsningar och utbildningar om ayurveda och jobbar själv som Ayurvedisk livsstilsrådgivare, Qi Gong instruktör och Ledarskapsutvecklare med Ayurveda som grund.