Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Vill du åstadkomma en hållbar hälsosam livsstil och personlig utveckling på alla plan? Är du nyfiken på hur kropp och själ hänger samman, utifrån ett Ayurvediskt perspektiv? Har du grundkunskap om doshorna och dess funktioner, och vill fördjupa dig inom Ayurveda? Vi ses den 27/9, 11/10, 8/11, 22/11 och 6/12


Målgrupp


Har du kanske redan börjat jobba med dina obalanser i kroppen och är nu nyfiken på hur sinnet och energisystemet fungerar? Då är du en given deltagare på denna kurs! Den över 5000 år gamla Ayurvediska kunskapen guidar oss inte bara genom hur vi kan komma tillrätta med obalans och sjukdom, men också hur vi hittar våra egna unika styrkor.


Mål


Du går djupare i den Ayurvediska kunskapen och systemet, och vi länkar samman kroppen med sinnet, för att öka förståelsen om hur du kan få loss din kraft. Du lär dig hur tankar påverkar hälsan, och hur vi kan utvecklas och växa som människor genom det vi tar in genom våra sinnen. Du tar ett steg djupare in i din egen process genom att lära dig mer om dig själv, både i kropp och själ, det som stärker dig och om det som begränsar dig. Kursen varvar teori och praktik, och vid var tillfälle skapar du din egna handlingsplan för det du själv vill jobba med mellan träffarna.


Innehåll


- Doshorna, kort repetition


- Sattva, rajas, tamas


-Salutogent förhållningssätt


- Subdoshor


- Introduktion till Ayurvedisk psykologi:


- Sinnets nivåer


- Chakrasystemet


- Balansering av kroppens energisystem


Om kursledaren


Stina Andersson är utbildad Ayurvedic Lifestyle Consultant vid American Institute of Vedic Studies, samt huvudlärare vid Ayurveda Life Training, som hon själv studerat vid i Sverige. Hon håller föreläsningar och utbildningar om ayurveda och jobbar själv som Ayurvedisk livsstilsrådgivare, Qi Gong instruktör och Ledarskapsutvecklare med Ayurveda som grund.