Mat & dryck


Kursbeskrivning


I denna kurs får du lära dig grunderna i surdegsbakning, både teoretiskt och praktiskt. Tillsammans bakar vi olika sorters bröd och baguetter.



Målgrupp


För alla som vill testa på att baka bröd med hjälp av surdeg och lära sig hur det går till.



Mål


Du kommer att ha lärt dig hur du ska hantera en surdeg och hur du använder den för att baka olika sorters bröd.



Innehåll


Första träffen är på Studieförbundet Vuxenskolan, Östra Långgatan 40 i Varberg. Sedan träffas vi på Aranäsgården, Åskloster. Datum:

Tisdag 12/3 kl.18.00-20.30 på Studieförbundet Vuxenskolan i Varberg

Tisdag 19/3 kl.18.00-19.30 på Aranäsgården

Onsdag 20/3 kl.07.00-14.00 på Aranäsgården


Ta gärna med lite mellanmål till träffen 20/3. Var beredd på att ha plats i frysen då det blir lite bröd att ta med hem.



Studiematerial


Tillkommer kostnad för mjöl och övriga bakingredienser.



Om kursledaren


Tommy har i många år jobbat i "brödsvängen" och vill därför med glädje lära ut hur man bakar riktigt surdegsbröd utan alla onödiga tillsatser.



Välkommen med din anmälan!