Trädgård, hus och hem

Kursbeskrivning


En djupdykning i lokal hållbarhet och konsten att själv tillverka sin egen jord och växtnäring.


Kursen hålls på distans via zoom. Länk till var du kopplar upp får du före kursstart. Du behöver ha tillgång till en dator/telefon/surfplatta med mikrofon och webbkamera för att kunna delta i kursen, även bra internetuppkoppling. Har du tillgång till ett headset är det bra. Är du väldigt ny på zoom kan du alltid få hjälp av oss, bara hör av dig.  Vi ses följande datum: 14/9, 28/9 och 12/10.


Målgrupp


För dig som är nyfiken på hur du kan återanvända ditt matavfall till växtnäring som du för tillbaka till jorden och dina växter.


Mål


Efter kursen känner du dig säker på hur du använder bokashimetoden. Du kommer kunna sluta ditt lokala kretslopp i din odling genom att tillföra näring från ditt eget matavfall.


Innehåll


Så här fungerar bokashimetoden: läran om effektiva mikroorganismer.


-enkel bokashi med köpta hinkar och strö
-budgetbokashi med egna hinkar och tillverka eget strö
-kom igång med bokashi. Hur gör man rent praktiskt i vardagen?
-vad använder man lakvattnet till?
-gräv ner bokashin i jorden eller gör ditt eget svarta guld i en jordfabrik


Studiematerial


Powerpoint-material med text och bilder för varje undervisningstillfälle, ingår i kursen.


Om kursledaren


Jenny Johansson. Självlärd frö- och odlingsnörd med villaträdgård i Skåne där hon odlar grönsaker för egen hushållning på sin fritid. Arbetar som fysioterapeut. Har lärt sig allt hon vet i odlingsväg genom att göra alla misstag som finns och att networka med andra odlare.