Dans

Du behöver inte ha dansat något innan för att komma och dansa loss till Bollywooddansen med hög indisk musik. Vi kommer att dansa i ett svettigt tempo, använda stora rörelser som små detaljrika rörelser och ha mycket kul med denna glädjefulla och färgrika dans. Kom och prova något nytt, lär dig dansa bollywood! Du behöver inte ha dansat något innan för att komma och dansa loss till Bollywood. Vi kommer att arbeta mycket med höfterna och lära oss några grundrörelser till orientalisk musik.


Målgrupp


Danskursen är till för vuxna, yngre som äldre.


Mål


Målet med denna kurs är att nosa på denna indiska dans och lika så att släppa loss vårt dansande jag till den fantastiska musiken. Vi kommer att lära oss en koreografi och gå igenom den steg för steg samt träna på rörelserna som hör till. Du kan vara nybörjare i dans eller nybörjare i Bollywooddans.


Innehåll


- uppvärmning


- Träning på rörelser


- Koreografi


- Några minuters avslut i vilande position, stående eller sittande.


Studiematerial


Kom i bekväma kläder som du kan svettas i. Om du vill kan du ta med en sjal som du kan knyta runt höfterna för att få lite mer orientalisk känsla, men det är helt frivilligt.


Om kursledaren


Julia blev kär i Indien som 9 åring och bestämde sig redan då att jag skulle dansa indisk dans. Efter gymnasiet, med inriktning dans, så arbetade jag ihop pengar för att sedan som 20 åring åka till Indien och lära mig den dansen som jag redan var förälskad i. Det visade sig bli en stor kärlek och jag har till och från bott i Indien för att både studera Bollywooddans och arbeta som assisterande koreograf. Jag började undervisa som 17 åring och det är något som alltid har legat mig varmt om hjärtat.