Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


ChiBall® kommer ursprungligen från Australien och är en unik träningsform som förenar kropp och själ på alla nivåer. Det är en energigivande och stärkande övningar med inriktning på andning, inre styrka, balans och rörlighet. Övningarna utförs stående. Bygger på kinesisk medicin och årstider. Passet avslutas med avslappning och meditation.


Istället för fredag 1 maj träffas vi torsdag 30 april. Annars är det samma veckodag, fredagar kl.10.30-11.30.Målgrupp


Passet passar dig som vill komma i balans och harmoni och få mer energi.Mål


Målet med kursen är att bli piggare, få bättre kontroll på andning och minska stress.Innehåll


ChiBallövningarna bygger på TaiChi/Qigong, Yoga, Pilates, Feldenkraisinspirerade övningar och djupavslappning på ett behagligt och lättillgängligt sätt. Du ges möjlighet att känna in rörelserna tack vare den färg & aromabehandlade bollen. Bollen blir ett fokus, trygghet, verktyg, utmaning och möjlighet till massage. Du väljer färg efter känsla för dagen. Bollen finns i 10 olika färger som stimulerar kroppens energibanor, känslor och sinnen.


Det finns fyra huvudsakliga begrepp inom traditionell kinesisk medicin som förklarar alla aspekter av livet:
*Chi
*Yin/Yang
*Meridianerna
*De fem elementen i naturen trä, eld, jord, metall och vatten
Flödena i chiball följer årstiderna och naturens skiftningar. ChiBall får chi (energi)att flöda och blockeringar att lösas upp, förbättrar andningen, lungkapaciteten, cirkulationen och vitaliteten, släpper spänningar och stelhet och förbättrar koncentrationen, balansen och koordinationen.Kursmaterial


Vi använder oss av yogamattor (ta med egen om du har) samt mjuka bollar under hela passet.Om kursledaren


Marie Seffel är certifierad chiballinstruktör och certifierad massage- laser och friskvårdsterapeut och har arbetat 15 år som gruppträningsinstruktör, styrketräningsinstruktör och massör. Marie arbetar på heltid med friskvård och träning och har en friskvårdspraktik i centrala Kungsbacka.