Samhälle

Information


Internationella demokratidagen 15 september uppmärksammas genom demokratisamtal med folkbildare, bibliotek, författare, kommun och politiker varvat med kulturinslag. Du kan delta på plats i Varberg eller på distans via webinar. Här kan du läsa om och anmäla dig för att få lyssna på bara föreläsningarna och författardialog med Edna Eriksson och Elisabeth Åsbrink på distans (webbinar). Länk skickas till anmäld e-post dagarna innan arrangemanget.


Samtalsledare: Ulf Niklasson, chefredaktör Hallands Nyheter.


Ulf Niklasson bredd 250 Foto Annika Karlbom.jpg


För att läsa programmet för hela dagen och anmäla dig till det går du in här.


 


Vår svenska demokrati


Föreläsare: Edna Eriksson


Om demokrati i praktiken och våra grundlagar. Edna är föreläsare om mångfaldsfrågor, mänskliga rättigheter och diskrimineringsfrågor och arbetar som strateg för Folkets Hus och parker.


Edna_Eriksson_Foto Ola Hedin_bredd250.jpg

Rädslan hotar det öppna samhället


Föreläsare: Elisabeth Åsbrink


Hur påverkas det offentliga samtalet i ett upplevt kristillstånd? Hur kan vi vara vaksamma utan att drabbas av panik? Elisabeth är författare och journalist med ett flertal Augustprisnomineringar. 2012 vann hon priset för bästa fackbok ”Och i Wienerwald står träden kvar”. (Föreläsningen genomförs med stöd av det folkbildningsgemensamma demokratiinitiativet ViMåstePrata.)


Elisabeth Åsbrink_Foto Joakim Jakobsen_höjd250.jpg


vimåstepratalogo_250.png


 


Dagen genomförs i samarbete med Varbergs kommun.