Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Lär dig uppskatta dina nattliga drömmar och förstå dig själv bättre. Hitta din egen betydelse av dina drömmar, agera på dem och få bättre balans i livet. Enligt Montague Ullman kan alla lära sig förstå vad drömmarna vill säga oss. Vi får öva på hans demokratiska drömgruppsmetod för att hjälpa varandra förstå våra drömmar. Kursen är på distans och vi använder oss av Zoom.


Målgrupp


Alla som är intresserade av sina nattliga drömmar, vill lära sig förstå sig själva genom drömtolkning och få bättre balans i livet.


Mål


Efter genomgången kurs har deltagaren fått insikt i hur drömtolkning används för att lösa deras problem och hur det kan förbättra livet. De har fått insikt i hur drömmarnas bildspråk fungerar och har fått verktyg med sig för att komma ihåg och till viss del själva tolka sin drömmar. De har fått del av olika synsätt och forskning kring vad drömmar är. De har fått öva Montague Ullmans demokratiska gruppmetod och kan stötta andra deltagare att förstå sina drömmar.


Innehåll


Första gången blir en genomgång av drömvetenskap och historia, samt Montague Ullman och hans drömgruppsmetod. Deltagarna får lära sig föra drömbok och tekniker för att lättare komma ihåg sina drömmar.Länk till zoom och en PDF om Montague Ullmans metod - skickas ut några dagar innan kursstart. Vi rekommenderar att du sitter vid din dator/laptop/läsplatta och har penna samt papper tillhands. Att använda smartphone är sämre i detta fall, då texten som ledaren delar på skärmen då oftast blir för liten för att kunna läsa samt att de andra deltagarna inte syns. Koppla upp dig mellan 17.45 och 18 - för att se till att det tekniska fungerar innan kursen börjar. Tag gärna även med en kopp the eller något att dricka. Vi tar en kort paus för att sträcka på benen, någonstans i mitten. Vid varje tillfälle arbetar vi igenom 1-2 drömmar och med hjälp av Montague Ullmans metod. Trygghet, demokrati och integritet är viktigt i grupparbetet, att dela med sig av sina egna känslor och associationer. Sista tillfället, avslutas med reflektioner och intryck av kursen som helhet.


Om kursledaren


Camilla Andersson, 52 år, bosatt i Halmstad och driver friskvårdsföretaget Din Egen Kraft sedan 2011. Diplomerad Symbolpedagog och utbildad i Montague Ullmans drömgruppsmetod. Har hållt drömgrupp vid flera tillfällen i Halmstad och i Mönsterås. Hon går just nu läraraspirantutbildning hos Symbolon Terranova för att bli lärare i Symbolpedagogik och Montague Ullmans metod.