Media & kommunikation

Kursbeskrivning


En teoretisk och praktisk fotograferingskurs där du arbetar med din egna systemkamera och äntligen får lära dig dess viktigaste funktioner. Ni träffas 31/10 och 7/11.


Målgrupp


Dennna kurs riktar sig till dig som vill kunna använda din systemkamera på fler sätt än bara i AUTO-läget.


Mål


Efter avslutad kurs har du fått med dig kunskaperna för att hantera din kamera. Du har också bättre koll på hur du ska tänka när du fotograferar och efterbehandlar i datorn.


Innehåll


Vi börjar från grunden med slutare, bländare, skärpedjup, bildformat och ISO-värden. Vi visar hur de kan kombineras och hur det påverkar slutresultatet. Vi går igenom vitbalans, brännvidder och ljusmätarens funktion. Vi går även igenom komposition, behov av utrustning och vad man bör tänka på vid inköp av objektiv och tillbehör. Om vädret tillåter går vi ut och testar våra kunskaper i skarpt läge.


Studiematerial


Vi kommer arbeta i bildredigeringsprogrammet Photoshop Elements. Du tar med dig din egen systemkamera med manual till kursen. Om du är osäker på om din kamera klassas som systemkamera, kontakta kursledaren innan du anmäler dig till kursen.


Om kursledaren


Kursledare är Paul Sirugo, fotograf från Kungsbacka. Paul har lärarlegitimation och har arbetat som gymnasielärare i 25 år. Besök gärna Pauls Facebook-sida för att se hans foton: https://www.facebook.com/paul.sirugo.foto/ Han har även en hemsida: http://paul.sirugo.net


Paul Sirugo.jpg