Hantverk & konst

Prova på att skapa i klarglas! Vi kommer skära, fusa och färga klarglas till små konstverk eller produkter...allt efter ditt eget huvud. Lär dig grunderna i glasfusing så att dessa kan användas till eget skapande där du vågar ta dig an utmaningar och egna idéer.


Målgrupp


Kursen riktar sig till dig som har ett intresse i att skapa i glas, men inte har någon tidigare erfarenhet.


Mål


Efter genomgången kurs kommer du ha lärt dig skärtekniker för att skära glas i olika former, grunderna inom glasfusing och alternativa infärgnings/dekorations metoder för planglas.


Innehåll


Kursen är upplagd så att du skall skaffa dig grunderna i glasfusing. Med dessa kunskaper kan du sedan fördjupa dig i ett uttryck och studera vidare mer fokuserat.


- Skära glas,raka eller böjda linjer


- Skära glas, cirklar


- Fusing av 2 och 3 lager glas


- infärgning eller dekoration med hjälp av koppar, organiskt material och pulverfärg.


Studiematerial


Glasskärare, ugn, ugnsschema, planglas, pulverfärg(endast en färg) och kopparplåt ingår i studieavgiften. Önskas det andra färgval osv så får man höra av sig till kursledaren senast 3 veckor före kursstart.


Om kursledaren


Anna-Karin är utbildad vid Orrefors glasskola och Danmarks Design skole inom glas. Hennes huvudsakliga fokus har varit inom glasblåsning, men i sitt konstnärliga arbete använder hon sig av glaset som ett skulpturalt material och då ofta även planglas och spegelglas. Hon har en BFA i Visual art ifrån Emily Carr University, Kanada.