Trädgård, hus och hem

Kursbeskrivning


Med den ökade medvetenheten om både hälsa och miljö skapas det utrymmen för ny spännande mat. Groddar och skott benämns ofta vara då grönsaken är som nyttigast, som näringsbomber. Det är magiskt att med endast en matsked frön, vatten, burk och lite kunskap på bara några dagar se fröna börja spira och växa. Äta groddar är ett bra miljöval utan transporter och besprutning. Verkligen härodlat för både kropp och själ.


Målgrupp


Till dig som vill äta nyttigt och gott och som vill vara miljömedveten och odla din egen mat på ett naturligt och enkelt och billigt sätt.


Mål


Få kännedom om hur nyttiga dessa groddar och skott är. Att komma igång att odla sina egna groddar och skott. Få kunskap om vilka olika sorter groddar och skott man lätt kan odla hemma.


Innehåll


- Varför skall man äta groddar och skott? Vi lär oss hur nyttiga de olika groddarna är.


- Lär känna nya groddar och skott. Det finns många olika sorter som kan användas på olika sätt.


- Hur odlar man dem på bästa sätt. Vilka är lätta och snabba?


- Hur använder man groddar och skott till olika måltider. Lätta inspirerande recept.


- En buffé med groddar och skott dukas upp för smakprov. Till det ett bröd bakat på mungbönor.


- Vi gör en groddsmoothie ett av de nyttigaste mellanmål man kan äta.


Studiematerial


Det Ingår ett informationshäfte om groddar och skott. Provsmakning av ett antal groddar och skott. En påse frön för att komma igång med sin egen odling.


Om kursledaren


Annika Christensen arbetar som trädgårdsfotograf/skribent och är känd från trädgårdstidningen Allt om trädgård där hon i 7 år skrev dagbok om sin trädgård. Hon har 46 000 följare på Instagram där hon heter @annikasnaturligating. Hon har det senaste året haft många kurser om att odla groddar och skott och det har blivit väldigt populärt. Själv har hon odlat groddar de senaste 10 åren.