Håll kontakt med släkt och vänner på Facebook och Instagram

Håll kontakt med släkt och vänner på Facebook och Instagram

Kommunikation, information

Här går vi igenom de sociala medier som finns idag, hur de används och lite vad som ska tänkas på. Lär hur du följer någon, dela med dig av din dag och ta del av andras resor, humör och tankar.


Målgrupp


För dig som vill invigas i de sociala mediernas värld och få kontakt med barn, barnbarn, gamla skolkamrater, vänner och bekanta.


Mål


Efter avslutad kurs så kommer ni veta hur man går tillväga på sociala medier gällande kontakt, etik och hur stort det egentligen är.


Innehåll


Vi kommer att gå igenom dels hur man införskaffar sig ett konto på diverse olika sociala medier. Är det som en dagbok? Hur många kan egentligen se vad jag skriver? Hur kontaktar man någon privat och vad bör man inte skriva offentligt så andra kan se? Vi kommer även ta reda på vad källkritik är och varför är det ett så använt begrepp i dagens samhälle.


Studiematerial


Ta med er surfplatta eller mobiltelefon, helst senaste android- eller iOS-versionen.a


Om kursledaren


Ida Maddison. 29 år och boende i Halmstad. Född och uppväxt i småländska Västervik. Flyttade till Halmstad för studier på Högskolan och studerade där i 5 år. Har varit lite av en datornörd sen 3-årsåldern, älskar att vara ute i naturen med allt vad det innebär och blir knäsvag vid varje möte med strävhåriga taxar.