Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Välkommen till en må bra dag där din mentala, fysiska och existentiella hälsa står i fokus. Du guidas genom yogans grundläggande filosofi och psykologi, som vävs samman med systerkunskapen Ayurveda.


Varför är yoga bra? Vilka resultat kan jag förvänta mig av yoga? Känner du att det är dags att fokusera på din kropp och själs behov är denna dagen en utmärkt start. Nivå på yoga är basic Hata yoga, med inkännande positioner och passar dig som antingen är nybörjare eller har lite erfarenhet av yoga, eller helt enkelt vill komma igång efter ett uppehåll.


Målgrupp


Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kropp och själ, till dig som är intresserad av att lära dig mer om hur du på bästa sätt kan optimera din hälsa utifrån din unika kroppstyp.


Dagens Innehåll


- Livshjulet- kartläggning av nuläge


- Analys av kroppstyp enligt Ayurveda


- Hållbar hälsa


- Den yogiska filosofin


- Grunder i det medicinska Ayurvediska systemet


- Yoga asanas  • Konsten att vidhålla en livskraftig daglig rutin.


Gruppstorlek


Denna hälsodag har plats för 8 deltagare.


Om kursledaren


Stina Andersson är utbildad Ayurvedic Lifestyle Consultant vid American Institute of Vedic Studies, samt huvudlärare vid Ayurveda Life Training, som hon själv studerat vid i Sverige. Hon håller föreläsningar och utbildningar om ayurveda och jobbar själv som Ayurvedisk livsstilsrådgivare, Qi Gong instruktör och Ledarskapsutvecklare med Ayurveda som grund.