Data & IT

Kursbeskrivning


En kurs för dig som har en iPhone eller en iPad. Vi lägger stor vikt på att bekanta oss med enheten och lära oss grundläggande användning. Vi lär av varandra genom att lösa uppgifter och öva tillsammans.


Avgiften på denna kurs är subventionerad för att vi vill uppmuntra till kunskaper inom data och IT.


Målgrupp


En kurs för dig som har en iPhone eller en iPad. Vi träffas tre gånger och lägger stor vikt på att bekanta oss med enheten och lära oss grunderna. Du som känner att du inte kan eller vågar utnyttja dess möjligheter.


Mål


Kursen handlar om att lära sig förstå hur iPhone/iPad med IOS fungerar, Vad måste jag kunna för att komma igång? Vi tar upp det vanligaste frågorna. Efter denna kurs har du tillräckliga baskunskaper för att använda de vanligaste funktionerna och apparna


Innehåll


Innehållet anpassas i möjligaste mån efter deltagarnas kunskapsnivå


- Ringa, skicka meddelanden (sms) och Facetime


- Spara dina kontakter i en kontaktlista


- Appar (som finns med från början)


- Fotografera


- Internet (Safari)


Studiematerial


Ta med din iPad eller iPhone. Kursledaren använder eget arbetsmaterial. Vi övar, repeterar och lär av varandra och Individuell handledning sker i mån av tid. Tänk på att iPad och iPhone är modeller från märket Apple, inga andra märken passar på denna kurs.


Om kursledaren


Annika Raihle har en mångårig erfarenhet av undervisning i IT och datorkunskap från såväl gymnasium och vuxenutbildning.