Hantverk & konst

Kursbeskrivning


Iris vikning är en kul form utav pappersvikning där man följer en mall för att få ett mönster. Ett kul sätt att piffa till ett kort du vill ge bort till exempel. Under denna workshop fokuserar vi på att göra kort med julmotiv.


Målgrupp


Vuxna och barn från 8 år. Det krävs en del koncentration och att man kan hantera en sax.


Mål


Målet är att du själv ska kunna vika fina kort samtidigt som det ger dig glädjefull stund. Du kan använda precis allt papper som är tunt så förhoppningsvis får du många nya idéer med dig.


Kursinnehåll


Vi kommer inrikta oss på julkort så tycker du om att pyssla inför jul är det ett perfekt tillfälle att göra ett annorlunda och fint kort att skicka.


Du kommer få × egengjorda mönster att följa × färdigskurna kort × papper att vika med


 Iris-vikning 1.jpgIris-vikning 3.jpgIris-vikning 2.jpgStudiematerial


Du kommer behöva ta med sax och tejp. Och ett glatt humör såklart :)


Tycker du att iris-vikning var en kul grej kommer det finnas små set med andra mönster som kan passa till exempel födelsedagar för en billig peng.


Gruppstorlek


Denna kurs har plats för 9 deltagare.


Om kursledaren


Lovisa Sandqvist, älskar pyssel och olika små hantverk man kan göra hemma. Iris vikning började hon med för ett år sedan drygt av en rent slump. Hon fann det otroligt roligt och glädjefullt och hoppas kunna väcka samma glädje i andra. I övrigt arbetar Lovisa inom psykiatrin och bor på en gård med massor utav kor med sin sambo och småbarn.


Lovisa Sandqvist.jpg