Språk

Kursbeskrivning


Här lär vi oss grunderna i det italienska språket



Kursen hålls på distans via Zoom. Länk till var du kopplar upp får du före kursstart. Du behöver ha tillgång till en dator/telefon/surfplatta med mikrofon och webbkamera för att kunna delta i kursen, även bra internetuppkoppling. Har du tillgång till ett headset är det bra. Är du väldigt ny på Zoom kan du alltid få hjälp av oss, bara hör av dig.



Målgrupp


Kursen vänder sig till dig som har studerat lite italienska tidigare. Passar bra för dig som gått två terminer i italienska tidigare eller har motsvarande kunskaper.



Mål


Du kommer att ha ett ordförråd som du kan använda vid enkla konversationer.



Innehåll


Vi går igenom bl.a. uttal, läsförståelse, enklare grammatik och hörförståelse. Vi pratar även om den italienska kulturen.



Studiematerial


Vi använder oss utav boken Kombinerad Text- och övningsbok: Allora 2: fortsättningskurs i italienska av Manuela Ruppel Olsson. Du behöver köpa hem boken innan kursstart men avvakta att göra det tills du får meddelande från oss att kursen kommer starta.



Gruppstorlek


Denna kurs har plats för 10 deltagare.



Om kursledaren


Kursen leds av Johanna Mohlin. Johanna har en bred språkkunskap och älskar språk. Hon har studerat italienska i Florens, Toscana och på Göteborgs universitet.
Johanna har ett starkt engagemang som kursledare och tycker det är kul att få lära andra tala Italienska.