Hantverk & konst

Keramik för nybörjare och fortsättare! Vi provar på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja och skulptera. Vi kommer även att glasera våra alster.


Målgrupp


Kursen är till för dig som är nybörjare och för dig som skapat i lera tidigare.


Mål


Lär känna lerans egenskaper och möjligheter. Du får prova på olika tekniker och hitta det du brinner för. Vi arbetar också med olika tekniker att färgsätta godset med! Lena möter dig individuellt i skapandet och anpassar mötet med dig efter vad du vill ha ut av kursen!


Innehåll


-Vi arbetar först vid 8 tillfällen där vi skapar våra alster. Uppehåll i 2 veckor då jag skröjbränner (skröjbränning är den 1:a bränningen).- Vi arbetar med olika sorters lergods och färgsättningsmetoder.


- Tillfälle 9 och 10 så glaserar vi (färgsätter) våra alster tillsammans. Återigen 2 veckors uppehåll då jag glasyrbränner, sen är det hämtning av era saker. Samma tid!


Studiematerial


Det tillkommer en kostnad för lera efter kursens slut som betalas till ledaren. Då ingår bränning och glasyr. Kostnad: 80:-/kg färdigt gods. Tänk på oömma kläder! förkläden finns! Det bjuds på en enkel fika


Om kursledaren

Lena Wallfors är mångsysslare och har lång erfarenhet av keramik. Hon är lärd genom ett flertal keramikkurser under de senaste 30 åren. Hon ser sig själv främst som konstkeramiker och inspireras mest av färg och form och att blanda olika tekniker i sitt egna skapande. På Lenas hemsida kan du se hennes alster: www.lenawallfors.se/p>